Trojina » Analiza besedil PISA
logoZ nadaljevanjem uporabe teh strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih brskalnik shrani na vaš računalnik oziroma napravo, s katero dostopate do interneta, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznih uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za sledenje uporabnikom. Nadzor nad nalaganjem piškotkov, lastnostmi in brisanjem je možen v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov za brskalnik.
Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti: začasni (in sejni) ali trajni piškotki, lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.
Sejni piškotek se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, trajni piškotek pa ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa zunanja spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.


Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje vrste piškotkov:


Piškotki lastnih spletnih strani

wordpress_test_cookie: ugotovi, ali lahko vaš brskalnik sprejme piškotke. Traja do konca seje.

wp-settings-time-[UID]: Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja. Traja 1 leto.

qtrans_front_language: zapomni si izbiro jezika. Traja 1 leto.

euCookie: shrani odločitev uporabnika o strinjanju s piškotki. Traja do konca seje.


Piškotki tretjih spletnih strani

_ga: za razlikovanje uporabnikov. Traja 2 leti. Googlov pravilnik o zasebnosti najdete tu: https://www.google.com/intl/sl/policies/privacy/

_gat: za omejevanje pogostosti zadetkov. Traja 10 minut. Orodje za onemogočenje piškotkov Google Analytics je dostopno tu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

_gid: za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta. Traja 24 ur.

Skrij podrobnosti